Nieuw seizoen, nieuwe tuinder

We stellen jullie voor aan… Bas!
Hij is 43 en komt uit Den Haag. Zijn interesse in groentes telen is ooit ontstaan toen hij als vrijwilliger werkte bij tuinderij Amelishof in Utrecht en vervolgens heeft Bas heel Europa rondgereisd om op allerlei plekken te leren over de verschillende manieren van tuinbouw. De afgelopen zes jaar woonde hij in Schotland waar hij onder andere een eigen tuinderij gerund heeft.
Bas vond de vacature van het Groentepark Bontekoe online en was erg geïntrigeerd door de samenwerking met Voedselbank Leiden. De komende tijd zal hij zijn zijn ervaring en kennis gaan inzetten voor dit mooie doel samen met een groep gemotiveerde vrijwilligers. Het seizoen is net weer begonnen en tot nu toe bevalt het naar eigen zeggen goed. Zijn wens voor de toekomst is dat er meer van dit soort initiatieven zullen ontstaan in verschillende steden op lokaal niveau, “korte ketens hebben de toekomst”.
Zijn favoriete groente om te telen is palmkool, omdat je het vaak kan oogsten en het steeds maar door blijft groeien. In de zomer eet hij graag sla. Verder zijn aardappelen en spruitjes favoriet en maakt hij graag zijn eigen zuurkool.
Naast groentes telen houdt Bas ook erg veel van lezen, improvisatie dans en brengt hij regelmatig een bezoekje aan de bios. In Schotland zong hij in een community koor, zoiets wil hij in Nederland ook graag weer gaan doen.

Wij zijn erg blij met hem als nieuwe tuinder en wensen hem veel plezier en succes voor het komende seizoen.

Deel dit bericht op sociale media