Samenwerking Arriva met Voedselbank Leiden

Arriva en Voedselbank Leiden e.o. slaan handen ineen voor extra voedsel rond kerstperiode

Samen helpen we elkaar. Een tekst die de komende weken in Leiden e.o. te zien is op een aantal bussen van Arriva. De organisatie start vandaag een samenwerking met Voedselbank Leiden e.o., om te ondersteunen bij het inzamelen van extra voedsel rond de kerstperiode. Omdat het aantal mensen dat moet terugvallen op voedselbanken stijgt, is de hulp in deze tijd extra noodzakelijk. Voor de inzameling zijn Arriva en Voedselbank Leiden e.o. op zaterdag 12 en 19 december op vier verschillende winkellocaties in Leiden en omstreken te vinden. Producten kunnen worden ingeleverd bij een Arriva-bus ter plaatse. Martijn van de Weijer, Regiodirecteur Arriva West, Karel van Schie, voorzitter Voedselbank Leiden e.o. en Henri Lenferink, burgemeester van de gemeente Leiden, trapten vandaag de samenwerking af op Leiden Centraal.

Arriva en Voedselbank Leiden zijn op 12 en 19 december op de volgende locaties te vinden:

12 december:

  • Dorpsplein Zoeterwoude
  • Bevrijdingsplein Leiden

19 december:

  • Kooiplein Leiden
  • Winkelcentrum Langevoort Oegstgeest

De inzamelingen duren van 10.00 tot 17.30 uur.

 

Waardevolle bijdrage aan de samenleving

“Binnen onze samenleving nemen wij bij Arriva onze maatschappelijke verantwoordelijkheid, sterker nog, we nemen het graag voortouw. Hier zetten we ons iedere dag weer voor in. Sinds corona ondersteunen wij Voedselbanken Nederland met busreclame en vanaf deze maand ook met het inzamelen van voedsel. Wij dragen ons steentje bij, maar het zou natuurlijk heel fijn zijn als nog veel meer mensen dit doen”, Martijn van de Weijer, Regiodirecteur Arriva West.

 

Karel van Schie, voorzitter Voedselbanken: “Iedereen kan wel eens wat hulp gebruiken, zeker nu. We hebben ten opzichte van vorig jaar namelijk 20 procent meer klanten.”

 

Henri Lenferink, burgemeester van Leiden: “Net zo goed als elders in ons land zijn er in Leiden inwoners voor wie het moeilijk is de touwtjes aan elkaar te knopen. De voedselbank is voor hen een belangrijke voorziening, maar juist in deze periode kan ook de Voedselbank wel wat extra steun gebruiken. Omdat we in Leiden naar elkaar omkijken, ga ik er vanuit dat er veel Leidenaren zijn die willen meehelpen. Ik zou dat in ieder geval geweldig vinden, zodat deze actie een groot succes kan worden.”

 

Deel dit bericht op sociale media